Baggrunden for det hele

Skriveglæden som kraftkilde

Det startede egentlig, med et stilfærdigt spørgsmål den 1 januar 2016: “Palle, hvordan går det egentlig med bogen…”

Indtil denne nytårsmorgen-champagne-brunch var det nok mest oplevet som med ketchup i flasken… du ryster og der kommer ikke noget, du ryster igen… og igen og der kommer stadig ikke noget… så pludselig kommer det hele. I mit tilfælde var det nu ikke ‘for meget’, mere sådan mildt overraskende… nå for søren, kan det også være på den måde… det er jo helt anderledes end det jeg troede det ville være eller måde det skulle gøres på.

Og sikke en lettelse at gå med det… jeg havde jo skriveværktøjet klar, jeg bruger Scrivener til at holde på alle mine løse sedler, og så opdagede jeg at det ku transportere det udvalgte videre til en anden NY mulighed Vellum som er suverænt til at generere e-bogs koder med, og ikke bare det, det sker med et lækkert slutprodukt som resultat. (Det er software til Mac)

Så skulle det jo videre ud i e-bogsverdenen… hmm… fat i Apple… de ville ha mit EIN nummer ??? Jeg fandt frem til at jeg kun kunne ringe til IRS i USA og få sådan et nummer tildelt, sad i telefon-kø næsten en time, men pyt, de par hundrede kroner var vel givet ud. En del forsøg og megen frustration senere (Apple ku kun oplyse at IRS påstod at det jeg havde sendt via Apple IKKE stemte overens med det jeg havde fået fra IRS). Anyway, pludselig virkede det og jeg ku oprette mig som forlag hos Apple med ISBN numre og hele molevitten.

Der har været megen inspiration at hente for mig  i den proces, men især vil jeg gerne takke Annika for så tålmodigt at have gennet mine flyvske kommaer derhen, hvor de retteligen hører til.

Er det så det?

Måske, men jeg er ved at indrette det så bøgerne også kan komme ud som lydbøger. En Røde NT1 supermikrofon er bestilt, resten af udstyret har jeg allerede. Der er en del råmateriale klar til den første bog på engelsk, og jeg er ved at finde oversætter til de to dansksprogede.

Det er altsammen ikke noget, der SKAL ske, OG det må vældig gerne folde sig ud. Det er så dejligt når jeg skriver og nørkler at oplevelsen især er at BLIVE DANSET.